Patriarku i Moskës dhe gjithë Rusisë Kirill i bëri thirrje kishës së krishterë tu afrohet realiteteve bashkëkohore, por jo të lejojë heqjen e principeve bazë të besimit. Kisha duhet të ndihmojë njerëzit për pranimin e urdhërimeve hyjnore, tha ai në ceremoninë e hapjes së Konferencës Ndërkombëtare Teologjike në Moskë. Ky forum mblodhi përfaqësues nga 20 vendve të ndryshme.