Pralamenti i Venezuelës ratifikoi marrëveshjen me Rusinë për bashkëpunim në procesin e zhvillimit të energjisë atomike. Ajo përfshin ndërtimin dhe shfrytëzimin e centralit bërthamor në territorin e këtij vendi amerikanojugor. Hidrocentrali do të ndërtohet nga kompania “Rosatom”. Deri më sot në këtë rajon sentrale bërthamorë kanë ndërtuar vetëm kompanitë nga SHBA-s, Kanadaja dhe Europa. Specialistët rusë synojnë të përgatisin një personel të tërë në sferën e energjisë bërthamore në Venezuelë.