Anijet luftarake ruse do të qëndrojnë në Gjirin e Adenit dhe Bririn Afrikan për të luftuar kundër piratëve edhe në vitin 2011. Prania e tyre atje do të mbarsë karakter të përhershëm, njoftoi Përfaqësuesi zyrtar i Forcave Ushtarako-Detare të Federatës Ruse. Në dhjetor të këtij viti në krye të detyrës për përmbushjen e detyrave përkatëse do të fillojë punën njësia e anijeve luftarake të Flotës së Oqeanit Paqësor.