Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev paraqiti për shqyrtim në Dumën Shtetërore projektin e ligjit federal “Mbi policinë”, njoftoi shërbimi i shtypit i Kremlinit. Teksti i këtij dokumenti do të publikohet në një kohë të afërt në site www.zakonoproekt2010.ru. Ai do të përforcojë destinacionin rendëruajtës të policisë në shoqëri. Gjatë kësaj si drejtime kryesore të veprimtarisë së saj janë përcaktuar paralajmërimi dhe profilaktika e krimeve.