Bashkimi i Rusisë dhe SHBA-s me samitet Lindoro-Aziatike do të forcojë sigurinë në rajon, është i sigurt përfaqësuesi special i MPJ i Rusisë Andrei Nesterenko. Në radhë të parë, kjo ka të bëjë me çështjet e sigurisë, zhvillimin inovator, energjetikën, paralajmërimet dhe likuidimet e pasojave të fatkeqësive natyrore. Në samitin e pestë Lindoro-Aziatik, i cili do të zhvillohet në Hanoe më 30 tetor, si mysafir i veçantë do të marrë pjesë Ministri i punëve të jashtme të Rusisë Sergei Lavrov. Në këtë samit do të shpallet për bashkimin e Rusisë dhe SHBA-s në të.