Sergei Lavrov do të niset për në Varshavë, ku me homologun e vet polak Radosllav Sikorski do të zhvillojë mbledhjen e Komitetit për çështjet e strategjisë së bashkëpunimit dypalësh. Në kuadrin e vizitës planifikohet takimi i tij me Presidentin e Polonisë Bronisllav Komorovski. Në Moskë në logjikën e veprimeve nisen nga ajo, se faqet jo të njëkuptimshme të së kaluarës së përbashkët historike nuk duhet të ndikojnë negativisht në të tashmen dhe të ardhmen e marrëdhënieve të të dy vendeve.