Site “WikiLeaks”, i cili mori nam me skandalin që plasi pas publikimit nga ai të informacionit sekret të Pentagonit mbi veprimet e SHBA në Irak dhe Afganistan, planifikon të grumbullojë e të bëjë publike të dhëna mbi Rusinë, Kinën dhe vende të tjera, i njoftoi Ndihmësja e krijuesit të site Kristin Hrafenson (Kristinn Hrafnsson) gazetës ruse “Kommersant”. Në momentet aktuale kapitulli rus i site nuk përmban ndofarë dokumentesh të rëndësishme.