0Kreu i qeverisë së Federatës Ruse Vladimir Putin i telefonoi bordit të anijes akullthyese "Rusia" dhe uroi Drejtuesin e ekspeditës  "Arktika-2010" Artur Çilingarov dhe në emër të tij të gjithë anëtarët e grupit për përfundimin e suksesshëm të zbarkimit të të ekspeditës arktike në akull. Putin vlerësoi lartë profesionalizmin, me të cilin u bë vendosja e stacionit, dhe u uroi studiuesve të polit suksese në punën e studimit të Arktikës.