0Guvernatori i provincës veriore afgane Kunduz Mohammad Omar u vra të premten gjatë një shpërthimi në xhami. Në fillim të shtatorit Omar deklaroi, se provinca e tij e trazuar po shëndërrohet në qendër veprimtarie për guerrilasit e lëvizjes radikale "Taliban" dhe rrjetit ndërkombëtaer terrroristi "Al-Kaeda" dhe më shumë se 40 % e territorit të provincës ndodhet nën kontrollin e talibanëve.