0Në listën e nominantëve për çmimin "Nobel" në letërsi figurojnë edhe emrat e poetëve rusë Bella Ahmadulina dhe Eugjeni Evtushenko. Midis kanditatëve të tjerë për këtë çmim janë shkrimtari amerikan Kormak Makkarti (Cormac McCarthy), shkrimtari japonez Haruki Murami. Emri i laureatit në fushën e letërsisë për vitin 2010 do të shpallet më 7 tetor. Vitin e kaluar laureate e këtij çmimi u bë shkrimtarja gjermane Herta Mϋller.