0Në Bangkok do të zhvillohet seanca e parë gjyqësore për akuzat e reja të SHBA-s kundër rusit Viktor But. Uashingtoni do që të arrihet dorëzimi i tij, i cili akuzohet për tregti të paligjshme armësh, por më parë u refuzua nga gjykata e Tajlansdës, ku ndodhet biznesmeni. SHBA-s kanë përpiluar akuza të reja, për mashtrim dhe pastrim parashë. Kjo gjë ka vonuar procesin e ekstradimit, për të cilin votuan gjykatësit tajlandezë. Në qoftë se do të vazhdohet të shqyrtohen çështje e reja, departimi i rusit do të anulohet automatikisht.