0Situata me moslejimin e anëtarëve të delegacionit rus në mbledhjen e komisionit juridik të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës (APKE) në Tbilisi do të diskutohet në Byronë e Assamblesë më 4 tetor. Për këtë deklaroi Kreu i delegacionoit rus Konstantin Kosaçov. Ai përmendi, në veçanti, se njërit prej anëtarëve të delegacionit i refuzuan dhënien e vizës për të shkuar në Gjeorgji për shkak të asaj, se ai bënte pjesë në përbërjen e grupit parlamentar që vizitoi Abkhazinë dhe Osetinë e Jugut. Sipas mendimit të Konstantin Kosaçovit, pas një incidenti të tillë APKE duhet të refuzojë zhvilimin e ndofarë aktivitetesh në Gjeorgji.