0Rusia synon për zhvillimin e marrëdhënieve me Abkhazinë dhe përmbushjen e projekteve të ndërsjelltë të bashkëpunimit, deklaroi Presidenti Dimitri Medvediev. Në urimin e drejtuar homologut të vet Sergei Bagapsh në lidhje me Ditën e Pavarësisë së Republikës, ai shprehu besimin, se kjo gjë u përgjigjet interesave të të dy vendeve dhe mundëson forcimin e sigurisë dhe stabilitetit në rajon.