Zëri i Rusisë  

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Ban Ki Moon përshëndeti hapat e udhëheqjes serbe të drejtuara për dialog me republikën e vetëshpallur të Kosovës. "Aktualisht janë krijuar kushtet e përshtatshme për fillimin e dialogut politik midis Beogradit dhe Prishtinës si dhe për të ndërmarrë përpjekjet për të zgjidhur në këtë mënyrë të gjitha problemet ekzistuese", - citon Agjencia ITAR-TASS fjalët e Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së, të shprehura prej tij gjatë bisedës së zhvilluar me Presidentin e Serbisë Boris Tadiç. Nga nga e vet lideri serb theksoi, se vendi i tij nuk do të njohë kurrë as në mënyrë të direkte dhe as indirekte pavarësinë e Kosovës.