0Qëllimet që shtrohen përpara komunitetit ndërkombëtar në këtë mijëvjeçar mund të arrihet, deklaroi Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Ban Ki-Moon në samitin në Nju Jork. Sipas fjalëve të tij, falë përpjekjeve të përbashkëta në vendet e botës së tretë u arrit të minimizohet niveli i varfërisë, po zhvillohet me sukses lufta kundër malarisë, tuberkulozit dhe SIDA-s. Në punimet e sesionit të tanishëm të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së marrin pjesë përfaqësuesit e më tepër se 140 shteteve.