Si të paktën dy veta gjetën vdekjen dhe 4 të tjerë u plagosën si rezultat i një shpërthimi në qendër të qytetit afgan Kandahar. Lënda eksplozive ishte vendosur brenda një automobil të parkuar pranë godinës së drejtorisë lokale të Ministrisë për çështjet e Haxhës. Sipas fjalëve të dëshmitarëve okularë, incidenti ndodhi kur Kreu i drejtorisë Mohammad Hasan Tajmuri doli nga zyra. Si rezultat i këtij shpërthimi ai gjeti vdekjen. Përgjegjësinë për këtë sulm terrorist e morrën përsipër talibanët.