0Gjenerali francez Xavier Bout de Marnhas do të kryesojë në tetor Misionin policoro-civil të Bashkimit Evropian në Kosovë (EULEX), njoftoi shërbimi i shtypit i Përfaqësueses Supreme të BE për çështjet ndërkombëtare dhe politikën e sigurisë Catherine Margaret Ashton. De Marnhas do të zëvendësojë Kreun veprues të EULEX-it, gjeneralin francez Yves de Kermabon. Stafi i Misionit përbëhet prej 1700 vetash personel ndërkombëtar dhe 850 veta nga banorët vendas, njofton Agjencia RIA Lajmet.