Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev i shprehu ngushëllimet e veta të sinqerta Kancelares së Gjermanisë Angela Dorothea Merkel si dhe të afërmve e miqve të personave që gjetën vdekjen në Festivalin muzikor "Parada e dashurisë" në qytetin Duisburg. 19 veta vdiqën atje si rezultat i shtypjes së njerëzve në tunel, ndërsa 300 të pjesë pësuam trauma të ndryshme.