0Faza aktive e manovrave stërvitore ushtarake ukraino-amerikane "Sea Breeze-2010" startoi në Odesë. Në Detin e Zi dolën 15 anije dhe motoskafë luftarakë të Ukainës, SHBA dhe Turqisë, të cilat sipas skenarit të legjendës "do të lirojnë anijet e zaptuara nga piratët, desanti detar dhe ajror do të likuidojë bazat e piratëve dhe do të vendosë në breg të ashtuquajturën "zonë sigurie". Për këtë njoftoi drejtuesi i qendrës së shtypit të manovrave Vladimir Bova.