0Që nga fillimi i vitit në Çeçeni janë asgjesuar 49 pjesëmarrës të grupimeve të armatosura banditeske, janë arrestuar 147 të tillë dhe anojnë nga dorëzimi vullnetar 23 persna të formacioneve ilegale, u identifikuan 3 rekrutues të rinisë për plotësimin e radhëve të këtyre grupimeve. Për këtë deklaroi Zv/ministri i punëve të brendshme të republikës Muslim Isajev. Sipas fjalëve të tij, ndër guerrilasit e asgjesuar figurojnë krerët e bandave ilegale Çingis'han Gishajev dhe Jasir Amarat, mercenari arab Abu Haled që merrej me trejnimin eteroristëve. Milicët çeçenë zbuluan rreth 40 vende të fshehta me armë dhe municione.