Konsultimet ndërshtetërore ruso-gjermane po zhvillohet sot në Ekaterinburg. Në qendër të vemendjes së Presidentit të Federatës Ruse Dimitri Medvediev dhe Kancelarjes së RFGJ Angela Dorothea Merkel do të jenë tema të tilla si bashkëpunimi tregtaro-ekonomik, realizimi i gazsjellësit "Nord Stream" ("Rryma Veriore" si dhe projekte të tjera të përbashkëta, liberalizimi i regjimit të vizave me vendet e Bashkimit Evropian, rendi ndërkombëtar i ditës. Sipas përfundimeve të konsultimeve do të nënshkruhet një paketë dokumentesh. Liderët e të dyja vendeve do të marrin pjesë gjithashtu edhe në Forumin e shoqërive civile të Rusisë dhe Gjermanisë "Dialogu peterburgas".