0Pianisti i famshëm dhe dirigjenti i njohur, drejtuesi i Orkestrës Kombëtare Ruse hapi në Maqedoni Festivalin e 50 të muzikës klasike "Vera e Ohrit". Deri në mometin e fundit turneu i Mihaill Pletnjovit ndodhej nën rrezik dështimi pas asaj kur ai u bë figurant i çështjes që ka të bëjë me akuzën e ngritur kundër tij për ngatërrimin, përlyerjen në joshjen e një minoreni për vepra të turpshme të karakterit seksual pa ushtrim presioni psikologjik apo fizik mbi të në Tajlandë. Më 18 korrik dirigjenti rus duhet të kthehet në Bangkok për të dalë përpara gjyqit.