0Bullgaria dhe Rusia bashkërenditën "hartat rrugore" sipas çështjeve të ndërtimit të gazsjellësit "Rryma Jugore"dhe Elektrostacionit Atomik "Belene". Të tilla janë përfundimet e negociatave të zhvilluara në Sofje me pjesëmarrjen e Zëvendës kryetarit të parë të qeverisë së Federatës Ruse Viktor Zubkov dhe Kryeministrit të Bullgarisë Bojko Borisov. Realizimi i projekteve të mëdhenj energjetikë do të ndihmojë qenësishëm ekonomitë e të dy vendeve. Gjatë ndërtimit të Elektrostacionit Atomik dhe gazsjellësit do të hapen rreth 10 mijë vende të reja pune, si në Bullgari, po ashtu dhe në Rusi.