0Guvernatori i Luginës Silikone Aman Tuleev u dërgoi ftesa ekspertëve kryesorë ndërkombëtarë të sferës së industrisë së qymyrgurit me kërkesën që të mbërrijnë në Kubass dhe të analizojnë situatën në minierën "Raspadskaja". "Është e domosdoshme që të merren vendime të drejta, nevojitet një shikim i freskët, "urgjent" për këtë problem", shpjegoi Tuleev. Tashmë kanë mbërritur përgjigjet paraprake nga të gjithë ekspertët. Në minierën "Raspadaskaja" si rezultat i dy shpërthimeve me një hark kohor prej 4 orësh gjetën vdekjen 67 veta, kërkimet e 23minatorëve të tjerëve vazhdojnë, kurse 134 prej tyre u drejtuan për ndihmë mjekësore.