0Konsorciumi i kompanisë ruse "LUKOIL" dhe asaj amerikane "Basko International" fitoi tenderin për përvetësimin e dy pjesëve të shelfit të Detit të Zi në Rumani. Marrëveshjen do ta nënshkruajnë në fillim të vitit të ardhshëm. Në rast se do të evidentohet naftë, kontrata do të nënshkruhet për 30 vjet.