0Presidentët e Rusisë dhe Kazakistanit sipas rezultateve të takimit të zhvilluar në Astana nënshkruan tri marrëveshje mbi bashkëpunimin në sferën e energjisë atomike për qëllime paqësore dhe për ndërtimin e bllokut të tretë energjetik të hidrocentralit Ekibastuzkaja. Dimitri Medvediev mbështeti propozimin e Presidentit të Kazakistanit për të vënë në vijë më aktivisht bashkëveprimin inovativ. Sipas mendimit të Nazarbajevit, perspektiva të mira për bashkëpunim kanë Qendra e ardhshme ruse "Skolkovo" dhe Universiteti i parë ndërkombëtar në Kazakistan, që u hap këto ditë.