0Kryetari i komitetit të Dumës Shtetërore për problemet ndërkombëtare Konstantin Kosaçov mendon, se Rusia do ta ketë më të thjeshtë të ndërtojë marrëdhëniet e veta me Poloninë gjatë drejtimit të Presidentit Bronislaw Komorowski. Sipas fjalëve të tij, fitorja e Zëdhënësit të Sejmit Bronislaw Komorowski në zgjedhjet presidenciale do të lejojë jo vetëm përmirësimi e marrëdhënieve ruso-polake, por edhe marrëdhënieve ruso-evropiane, në tërësi, si dhe do ta bëjë dialogun e Rusisë dhe Polonisë shumë më konsktruktiv.