0Sekretarja amerikane e shtetit vendosi një kurorë me lule tek përmendorja e viktimave të gjenocidit armen të vitit 1915. Ajo mbërriti në kryeqytetin e Armenisë - Baku në kuadrin e turneut të vet të ndërmarrë nëpër vendet e rajonit kaukazian. Armenia po përpiqet të arrijë njohjen në arenën ndërkombëtare të gjenocidit të Perandorisë Osmane ndaj armenëve, viktima të të cilit u bënë rreth 1 milionë e 500 mijë veta.  Gjenodin ndaj armenëve e njohën tashmë Rusia dhe një sërë vendesh, ndër të tjera edhe 10 shtete të SHBA.