0BE shpalli mbi fillimin e hetimit me përmasa të gjera antidumping në lidhje me eksportin kinez në Europë. Kësaj here fjalë bëhet mbi modemët, me ndihmën e të cilëve sigurohet aksesi pa kabllo në Internet. Përfaqësuesi i Ministrisë së Tregtisë të Republikës Popullore të Kinës vuri në dukje në lidhje me këtë fakt, se vendosja e sanksioneve mbrojtëse në BE përkatësisht këtij malli do të prekë rreth 1000 ndërmarrje kineze dhe dëmi i shkaktuar nga kjo masë vlerësohet në më tepër se 4 miliardë dollarë.