0Më shumë se 600 piktorë nga 50 vende të botës do të paraqesin punët e tyre më të guximshme, më provokuese dhe në ambicioze në Art Bienalin e II-të Ndërkombëtar të të Rinjve "Ndal! Kush shkon atje! Projekti kryesor i Bienalit "Vis-à-vis" do të gjejë realizim në Qendrën Shtetërore të artit kontemporan (bashkëkohor). Në të, si i thonë fjalës, do të "kryqëzojnë shpatat" piktorët rusë dhe francezë. Ndaj Francës këtë vit, për shkak të zhvillimit të Vitit Rusi-Francë, po shfaqet një vemendje e rritur. Kështu, një nga më të pazakontët do të bëhet projekti "Rrugët pa kufij".