0SHBA-s do të marrin ndihmë nga vendet dhe organizatat e huaja për likuidimin e pasojave të rrjedhjes së naftës në Gjirin Meksikan, propozimet e Rusisë në lidhje me këtë do të shqyrtohen. Për këtë thuhet në njoftimin e departamentit shtetëror të SHBA-s. Autoritetet amerikane kanë nevojë, në veçanti, për një numur shtesë të "anijeve, të destinuara për mbledhejen e naftës në sipërfaqe të ujit".