0"Skandali i spiunazhit", që plasi dhe po merr forcë në SHBA-s, nuk ka ka kurrfarë bazash dhe po ndjek " qëllime të pahijshme". Kështu përfaqësuesi zyrtar i MPJ i Federatës Ruse komentoi arrestin në SHBA-s të 11 shtetasve rusë, të cilët akuzohen për spiunazh në interes të Rusisë. Në MPJ shprehën keqardhje për faktin, se e gjithë kjo po ndodh në sfondin e "riformatimit"  të shpallur nga vet administrata e SHBA-s të marrëdhënieve ruso-amerikane.