Zëri i Rusisë  

Këshilli i Bashkimit Ndërkombëtar të Patinazhit i privoi të drejtën patinatorit të famshëm rus Eugjeni Plushenko për të marrë pjesë në garat nën egidën e kësaj organizate. Plushenko ka shkelur rregullat e këtij bashkimi, gjatë pjesëmarrjes në debutimet në mars dhe prill të vitit 2010 pa leje nga ana e Federatës Sportive Ruse, bëhet fjalë në njoftimet e Bashkimit Ndërkombëtar të Patinazhit.