0KQZ-ja e Kirgistanit përfundoi numërimin e fletëve të votimit pas referendumit që u zhvillua të dielën. Mbi 90% e zgjedhësve votuan për kalimin e republikës në formë parlamentare të drejtimit dhe dhënien Roza Otunbajevës të kompetencave të Presidentit deri në fund të vitit të ardhshëm. Kundër votuan pak më shumë se 8%të qytetarëve. Pjesëmarrja e votuesve në referendum e tejkaloi 72%.