0Rusia propozon të krijohet një fond për likuidimin e avarive të naftës dhe të parandalohen këto rrreziqe, deklaroi Dimitri Medvediev. Sipas fjalëve të Presidentit. Moska të do miratojë ligjin e posaçëm për këtë. Medvediev njoftoi gjithashtu mbi propozimin e vet për liderët botërorë për krijimin e mekanizmit ndërkombëtar të parandalimit dhe likuidimit të pasojave të katastrofës në shelfin detar me krijimin e bazës së re juridiko-ndërkombëtare.