Shoqata e lojtarëve të hokeit (Liga Kombëtare Veriamerikane e Hokeit) shpalli lojtarin më të mirë të sezonit. Medalja kryesore "Hart Trophy", iu dha gazetarëve profesionistë, që shkruajnë për hokein, sulmuesit suedez Henrik Sedin. Kështu "Aleksandri i madh", siç e quajnë Oveçkinin në SHBA-s, nuk mundi tre vjet më parë të bëhej zotërues i çmimit prestigjoz. Hokeisti rus mori çmimin "Hart Trophy" për sezonet 2007-2008 dhe 2008-2009.