0Rusia, Gjermania, Franca dhe Polonia dalin për rifillimin e rregullimit të konfliktit të Prednistrovies në formatin "5+2",deklaroi Kreu i MPJ i Federatës Ruse Sergei Lavrov sipas përfundimeve të takimit ministror të "Trekëndëshir Vejmarsk". Negociataе, në të cilat Moldavia dhe Pridnestrovie morën pjesë si pallët e rregullimit, Rusia, Ukraina dhe OSBE si ndërmjetse, kurse BE dhe SHBA-s si vëzhgues, u pezulluan në shkurt të vitit 2006. Lavrov mendon, se është e domosdoshme që të gjendjet zgjidhja e konfliktit në kuadrin e ruajtjes dhe forcimit të sovranitetit të Moldavisë.