Në Romë u gjetën  ikonat më të lashta të 4 dishepujve-Peter, Paul, Andrei dhe Gjon. Për këtë njoftuan në vigjilje shkencëtarët italianë, të cilët zbuluan relikët gjatë gërmimeve në Catacombs të Theklës së Shenjtë. Këto vende patën shërbyer për varrimet dhe mbledhjet e të krishterëve të lashtë. Ikonat i përkasin gjysmës së dytë të shekullit të IV para erës sonë. Këto janë ikonat më të lashta të dishepujve të gjetura deri tani. Shërbimi i shtypit të Vatikanit vë në dukje, se në Catacombs vitin e kaluar u gjend shëmbylltura më e lashtë e dishepullit Paul.