0"Gazprom" filloi kufizimin e furnizimeve të gazit për në Bjellorusi. "Përfundoi afati 5 ditor, i cili iu dha palës bjelloruse për rregullimin e çështjeve me borxhet, deklaroi Kreu i kompanisë Aleksei Miler. Borxhi nuk është shlyer, dhe që nga 10:00 sipas orës lokale të Moskës do të vendoset regjimi i kufizimit të furnizimeve të gazit rus për në Bjellorusi prej 15 % nga vëllimet 24 orëshe të gazit me kalimin gradual tek niveli i kufizuar der në 85 % në mënyrë proporcionale me borxhin". Gjatë kësaj, siç theksuan më parë në "Gazprom" furnizimet e eksportit të gazit do të realizohen në vëllimin e mëparshëm.