0Kreu i administratës së krahinës Argandab në jug të vendit Abdull Xhabbar dhe dy trupërojat e tij gjetën vdekjen, kurse 5 persona të tjerë u plagosën nga shpërthimi që ndodhi në qyteton Kandagar. Siç njoftoi për agjencinë informative RIA Lajmet, Shefi i forcave të sigurimit të policisë së Kandagarit Sardar Mohammad Zazaj, personi kamikaxe vuri në veprim bombën, që e kishte instaluar në automobil, kur kreu i administratës vizitoi fabrikën për prodhimin e punëve të dorës prej leshi.