0Çmimi kryesor i festivalit kinematografik "Kinotavër" iu dha filmit të regjizorit Sergei Loznica "Lumturia ime". Filmi ukrainas prezanton debutimin lojë të dokumentalistit rus Sergei Loznica. Ngjarjet në film ndodhin në Rusi, ndërsa xhirimet u realizuan në Ukrainë me mbështetje të sponsorëve ukrainas, gjermanë dhe holandezë . Operatori i këfij filmi Oleg Mutu dhe aktori Vllad Ivanov u bënë të njohur falë filmit të regjizorit rumun Kristian Mundzhiu "4 muaj, 3 javë dhe 2 ditë", i cili morri çmimin "Dega e artë e palmës" në vitin 2007.