0Problemi i prodhimit dhe kondrabandës së lëndëve narkotike me kohë i ka tejkaluar  kufijtë rajonalë dhe po paraqet një kërcënim global. Ne do mund ti bëjmë ballë një fenomeni të tillë vetëm duke bërë njoftime, deklaroi Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin në Stamboll në takimin e tretë të shteteve anëtare të Këshillit për bashkëveprimin reciprok dhe masat e veprimit në Azi. Sipas mendimit të tij, ky problem kërkon shqyrtim special në kuadrin e Këshillit të Sigurimit të OKB-së. Sipas vlerësimeve të OKB-së, nga lëndët narkotike afgane bota ka humbur pothujse 1 milionë jetë njerzish.