0Administrata e George Bushit ka zhvilluar eksperimente të paligjshme mbi të burgosurit brenda mureve të CIA-s, deklaroi organizata amerikane e të drejtave të njeriut "Mjekët për të drejtat e njeriut". Në raport përmenden dëshmi të Drejtorit të CIA-s Michael Hayden, që nga viti 2002 deri në 2006  bashkëpunëtorë morën në pyetje rreth 100 veta. 1/3 e tyre iu nënshtruan rrahjeve, pagjumësisë dhe ujit.