0Anija transportuese me ndihmë humanitare për palestinezët që po i drejtohet Sektorit të Gazës ka në bordin 11 aktivistë. Asaj po i bëjnë parapritje anijet e forcave ushtarake detare të Izraelit, i cili vazhdimisht ka deklaruar se nuk do të lejojë shkeljen e bllokadës detare të enklavës. Të hënën, si rezultat i operacionit të ushtarëve izraelitë të ndërhyrjes së rrezikshme kundër "Flotilla-s së lirisë", nga 6-të anijet me ndihmë humanitare vdiqën afro 10 aktivistë. Opinioni publik botëror e dënoi veprimet e Izraelit. Shumë vende, midis tyre dhe Rusia, u shprehën për heqjen e menjëhershme të bllokadës në Sektroin e Gazës.