0Asambleja konsultative nacionale e paqes u hap në kryeqytetin afgan. Në të marrin pjesë mbi 1.6 mijë delegatë ndër të tjera dhe veprimtarë politikë dhe shoqërorë. Qëllimi i kësaj mbledhjeje është gjetja e rrugëve të reja, të cilat mund të çojnë në pajtimin nacional dhe në ndërprerjen e konfrontimit të armatosur në Afganistan, njofton Agjencia "Ria Lajmet".