0Mbi 200 fëmijë të talentuar nga Rusia, Hungaria, Greqia, Lituania, Malajzia, Meksika, Polonia, Serbia, Turqia dhe Finlanda do të marrin pjesë në Festivalin ndërkombëtar të folklorit për fëmijë në Kazan-kryeqytetin e republikës së Tartarstanit. Festa e fëmijës për artin po zhvillohet nën flamurin e vitit ndërkombëtar të afrimit të kulturave, të shpallur nga JUNESKO.