0Antarësimi i Rusisë në Organizatën Botëroe të Tregtisë (OBT) është e domosdodhme për atë, që Rusia të jetë pjesëmarrëse integruese e ekonimisë botërore, deklaroi Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev në konferencën për shtyp sipas përfundimeve të samitit Rusi-BE në Rostov mbi lumin Don. Sipas fjalëve tëtij, në kuadrin e "G-20"-shes Rusia është ivetmi vend, e cila nuk është anëtare e OBT-së. Medvediev mendon, se problemet, me të cilat përballet Rusia dhe partnerët e saj europianë, ndër të tjera proteksionizmi, do të ishin zgjidhur, në qoftë se do të ekzistonte regjimi unik tregtar. Presidenti vlerësoi lartë pozitën e shprehur në samit të Kryetarit të Komisionit Europian Jose Manuel Barroso: Rusia ka nevojë për OBT-në, por edhe OBT-ja ka nevojë për Rusinë.