0Rusia dhe Gjermania po bashkëpunojnë shumë ngushtë në sferën e sigurisë globale, para së gjithash kjo gjë i përket masave të forcimit të besimit, iniciativës në fushën e çarmatimit dhe kontrollit mbi armatimet si dhe rregullimit të konflikteve, thuhet në artikullin e përbashkët të ministrave të punëve të jashtme të Federatës Ruse dhe Gjermanisë, përkatësisht, Sergei Lavrov dhe Gido Westerwelle të botuar në "Rossijskaja gazeta". "Ne kemi ndër mend të ndërtojmë në kontinentin europian hapësirën e stabilitetit dhe sigurisë ps linja ndarëse dhe kufizime, theksoi kreu i MPJ-së".