0Patriarku i Konstandinopolit Varfolomei gjatë vizitës në Rusi vlerësoi lartë nivelin e lirisë fetare dhe bashkëpunimin shtetëroro-kishtar në vend. Në intervistën e vet dhënë për kanalin televiziv "Rossia 24" ai vuri në dukje, se në Rusi ka liri fetare jo vetëm për të krishterët orthodhoksë, por edhe për përfaqësuesit e besimeve të tjera. Kështu duhet të jetë në një vend demokratik.