0Progresi në zgjidhjen e çështjes për anulimin e regjimit të vizave midis Rusisë dhe Bashkimit Europian mund të pritet në një kohë të afërt, i njoftoi gazetarëve Zëvendës ministri i punëve të jashtme të Rusisë Aleksandër Grushko. Rusia shpreson shumë, se samiti BE-Rusi që do të zhvillohet në qytetin rus Rostov mbi Don do të japë dritën jeshile drej regjimit pa viza për të cilat flasin dhe kontaktet e vendosura kohët e fundit si në nivel pune ashtu edhe në atë politik, vuri në dukje Aleksandër Grushko.